Apel - Proiectul național „Educație despre biodiversitate în spații urbane”
Fundația WorldSkills Romania, ONG independent, vine în sprijinul școlilor gimnaziale și a liceelor cu activități și materiale care pot fi utilizate pe parcursul Săptămânii Verzi, în anul școlar 2022-2023.
În perioada 09 – 31 ianuarie 2023 școlile gimnaziale și liceele sunt invitate să se înscrie în proiectul „Educație despre biodiversitate în spații urbane”, derulat de Fundația WorldSkills Romania, în parteneriat cu Asociația Peisagiștilor din Romania (ASOP), filiala București, Compania Biodigy SRL, finanțat de Raiffeisen Comunități și co-finanțat prin Proiectul Erasmus+ European Platform for Urban Greening.
Detalii despre proiect se găsesc în Anexa A, atașată, dar și https://www.worldskills.ro/educatie-despre-biodiversitate-in-spatii-urbane/ .
Formularul de înscriere se găsește https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCGDAbyM6Ao6qmWy1RXyDMrGIsBfs4tV01tfgsTa7zRaLndQ/viewform.
Termenul de înscriere: 31 ianuarie 2023, ora 23:59.
Proiectul „Educație despre biodiversitate în spații urbane” este realizat în baza Protocolului de colaborare nr. 15310/25.10.2021, încheiat cu Ministerul Educației și se adresează liceelor tehnologice agricole din rețeaua de licee dezvoltată de Fundația WorldSkills Romania la nivel național, școlilor gimnaziale pe care acestea le aduc ca parteneri, dar este oferit tuturor școlilor, la nivel național, care sunt interesate de materialele oferite și de activitățile propuse. În cadrul proiectului, WSRo va asigura suport și materiale în format digital pentru elevi și profesori, în vederea desfășurării activităților din cadrul programului „Săptămâna Verde".
Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare a importanței biodiversității și a polenizatorilor în rândul elevilor de liceu și gimnaziu, al profesorilor și al comunității, precum și de a dezvolta abilitățile necesare pentru a proteja biodiversitatea în zonele urbane.
Activități ale proiectului:
1. Activități de documentare și elaborare de materiale educaționale
2. Ateliere de lucru online pentru prezentarea proiectului, a calendarului, consultanță de specialitate, feedback.
3. Activități de documentare: analiză a biodiversității locale, monitorizare, cu participarea și sprijinul reprezentanților ASOP.
4. Dezvoltarea de hoteluri pentru polenizatori și/sau grădini urbane/polenizatoare și /sau green walls - ecologizare urbană
5. Campanie locală/națională de promovare a studiului realizat de fiecare echipă/școală și a soluțiilor implementate.
6. Activități de raportare.
Perioada proiect: noiembrie 2022 – iulie 2023. Activitățile efective cu școlile se derulează în perioada ianuarie 2023 – iunie 2023.