Unelte personale
Locatia curenta: Prima pagina Compartiment management PROIECTE EDUCAŢIONALE (EUROPENE) Lider European - Campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației - Lider European, ediția 2022
Navigare
Proiecte

prof.png

Adresa minister

cred.jpg

PROF.jpg

PROGRAM AUDIENŢE

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, PROF. ANA-MARIA EGARMIN miercuri: 09:00-10:00

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL ADJUNCT, PROF. IDA VLAD luni: 11:00-13:00, miercuri: 14:00-16:00, vineri: 10:00-12:00

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL ADJUNCT, PROF. LAVINIA MISĂILĂ luni: 12:00-14:00; marti: 11:00-13:00, joi 9:00-11:00

Înscrierile se fac în fiecare luni, între orele 9.00 şi 15.00, la tel. +40 (0)754033700.

Edusal

edusal.jpg

Inspect

mru.jpg

curriculum.jpg

scoala.jpg

admin.jpg

retea.jpg

acte.jpg

admin_conta.png

Invitatie

Banner_200_ECN.jpg

Protectia consumatorilor

InfoCons2.png.png

« Iulie 2024 »
Iulie
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 

Lider European - Campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației - Lider European, ediția 2022

by Inspector scolar Ultima modificare 2022-09-29 17:29
Ce este Lider European? O competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene. Provoacă elevii de liceu, din clasele IX-XII, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile: educație, social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Lider European?

 • Să fii elev în ciclul liceal (clasele IX– XII), la un liceu din România.
 • Să acorzi atenție situațiilor din jurul tău, să poți identifica cu ușurință probleme sau oportunități apărute în comunitatea ta și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Calendarul competiției Lider European 2022

 • 26 – 30 septembrie / Înregistrarea la întâlnirile ONLINE de informare

Înscrierea profesorilor împreună cu elevii din unitățile de învățământ pe care le reprezintă la întâlnirile de informare și pregătire online.

Înscrieți-vă pe link-ul următor: lidereuropean.ro

 • 6 octombrie / Întâlnire ONLINE (județele cu literele A-D)

Organizarea întâlnirilor online de informare și pregătire - profesorii și elevii se înregistrează și participă la cele două întâlniri online dedicate, susținute de profesioniști, care vor oferi toate informațiile necesare si vor răspunde întrebărilor adresate de participanți.

Participarea profesorilor și a elevilor la întâlnirile online nu implică obligativitatea înscrierii și participării în concurs.

 • 10  – 16 octombrie / Înscrierea în concurs

Înscrierea echipelor în concurs. LINK-ul va fi disponibil în curând!

 • 7 – 13 noiembrie / Transmiterea proiectelor

Transmiterea proiectelor participante, conform indicațiilor din ghidul și regulamentul de concurs.

 • 14 – 20 noiembrie / Evaluare

Evaluarea proiectelor înscrise în concurs

 • 22 noiembrie / Anunțarea finaliștilor

Anunțarea echipelor finaliste  și transmiterea detaliilor pentru etapa finală, organizată  în București, la Spațiul Public European (SPE)

 • 28 noiembrie / Finala

Etapa finală, București, sediul SPE: prezentarea proiecte și festivitatea de premiere

Ce trebuie să faci ca să participi la concursul Lider European?

 • Să găsești alți trei colegi (din același liceu, clasa ta sau din altă clasă, indiferent de anul de studiu) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
 • Să dai dovadă de abilități de leadership și antreprenoriat, de încredere și talent oratoric și să fii, sau să îți dorești să fii, implicat în comunitatea din care faci parte, dar nu limitat la ea.
 • Să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul Lider European: ghidul de pregătire; regulamentul concursului și prezentările din cadrul întâlnirilor online - vor fi  în publicate în curând!
 • Află unde este cel mai apropiat centru Europe Direct și fă-le o vizită sau contactează-i pentru a afla mai multe informații, atât despre concursul Lider European, cât și despre activitățile desfășurate de acestea la nivel local: https://romania.representation.ec.europa.eu/puncte-de-contact-europene-romania_ro

(https://romania.representation.ec.europa.eu/lider-european_ro)